Zell am See is een typisch Oostenrijks dorp. Zell am See ligt bijna 1000 kilometer van Utrecht. Zoals de naam al aangeeft ligt Zell am See aan de rand van een groot meer. Zell am See is zowel 's zomers als 's winters een populaire bestemming. Zell am See heeft een gezellig centrum en er is een treinstation.

Wintersport in Zell am See

Zell am See is een populaire wintersport bestemming. Behalve veel Nederlanders komen er ook veel Duitsers en Scandinaviers. Het dorp heeft een eigen skigebied. Dit skigebied gaat tot 2000 meter hoogte. De skipas van Zell am See is ook geldig in Kaprun en op de gletcher (Kitzsteinhorn).

Langlaufen in Zell am See
In Zell am See kun je ook goed langlaufen. Er is maar liefst 200 kilometer aan langlaufloipe. Het is wel aan te raden voor langlaufers om Zell am See in de midden winter te bezoeken, aangezien er in het voor- en naseizoen niet altijd voldoende sneeuw ligt om in Zell am See te langlaufen.

Hieronder staat een afbeelding van Zell am See in de winter. Klik op de afbeelding voor een vergroting. Wintersport in Zell am See
Zell am See in de Winter

Zomervakantie in Zell am See

Zell sm See is ook in de zomer een leuke vakantiebestemming. Je kunt er heerlijk mountainbiken en er zijn ruim 80 verschillende wandelroutes uitgezet. De Zeller See is een prima meer voor allerlei watersporten zoals zwemmen, waterskien, surfen en zeilen. Vergeet ook vooral niet om wandelschoenen mee te nemen. De mogelijkheden voor wandelaars zijn eindeloos. (Tip: dit zijn de beste wandelschoenen van dit moment). Zomervakantie in Zell am See
Zell am See in de Zomer