Accommodatie Kaprun zoeken

Vul de data van uw vakantie in en vind snel een beschikbare accommodatie.
Booking.com

Tips over Kaprun en Zell am See

Hieronder staan de leukste tips over Kaprun en Zell am See. Afgewisseld met de mooiste foto's en het laatste nieuws!

Doornroosje ontwaakt.

Zell am See-Kaprun biedt voor komend skiseizoen een aantal nieuwe winstersportervaringen. Na 15 jaar ski-ervaring worden er op de Ronachkopf in Thumersbach nu ook verrassende nieuwe Skitourroutes en Sneeuwschoenwandelingen aangeboden.

De nieuwe routes op de Ronachkopf belonen Tourskiers en Sneeuwschoenwandelaars met een indrukwekkend uitzicht op de Schmittenhohe, Zell am See en Hohe Tauern. De route is 2,5 kilometer lang en bedraagt 500 hoogtemeters. Halverwege de top (op 1.350 meter) kan gestopt worden bij de Enzianhutte voor regionale specialiteiten. De tour is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kan, afhankelijk van sneeuwval, vanaf begin december tot halverwege april ondernomen worden.

Sneeuwschoenwandeling naar ICE CAMP Kaprun

Een van de nieuwe begeleide sneeuwschoenwandelingen gaat vanaf het Alpincentrum in een half uur over het ICE CAMP trail naar het indrukwekkende ICE CAMP. Deze bijzondere ijs en sneeuwwereld bestaat uit 60 ton ijs en 5.000 kubieke meter sneeuw. Op 2.600 meter op de Kitzteinhorn kan men hier vertoeveen in drie met elkaar verbonden iglo's met een doorsnede van maar liefst 12 meter, een Ice Bar en een gezellig dakterras. Na een welverdiende pauze met ontspannen muziek en hippe drankjes, leidt de tour terug naar het Alpincentrum. Deelname kost 25 Euro inclusief begeleiding en uitrusting.

Twee nieuwe tourski routes op de gletsjer van Kaprun

Er zijn twee nieuwe tourski routes op de Kitzsteinhorn gekomen. De skilift brengt je naar de Langwiedboden op 1.976 meter, waar de meest actuele informatie over de routes op het Info Point direct beschikbaar is. De touren, genaamd Eisbrecher (ongeveer 900 hoogtemeters) en Schneekonigin (met 474 hoogtemeters) gaan veelal langs de rand van de piste. Door de routes tourskiend af te leggen, beleef je de skisport in zijn meest authentieke vorm.

Er zijn twee nieuwe tourski routes op de Kitzsteinhorn in Kaprun erbij gekomen.